Är detta det sämsta eller bästa bangolf-slaget du sett? (video)

Blandat

Att spela golf är något av det roligaste man kan göra tillsammans. Faktum är att bangolf lockar barn ut i solen, det finns nog inte ett enda barn som skulle säga ”nej” om du frågar om de vill åka och spela golf. Det bästa är att det är en aktivitet som hela familjen kan uppskatta. Pappa kan tävla mot femåriga dottern och hon kan ändå ha chansen att vinna eftersom det finns olika sätt att göra banorna lättare för barnen och svårare för de vuxna. Om inte så kan man som vuxen säkert bli en väldigt bra skådespelare och lyckas klanta till några slag för att låta barnet vinna. Att se det leendet hos barnet efter en vinst är oslagbart.

Oväntade effekter av bangolf

Att ha roligt tillsammans hela familjen, spela en runda på golfbanan och kanske äta en glass efteråt och prata igenom hur det gick, det är en bra investering i barnens välmående. Ja, bra investering för hela familjen. Sedan finns det även tänkbara effekter av en spelrunda som man kanske inte tänker på direkt. Låt oss säga att ett barn har dåligt självförtroende, kanske har han/hon inte hittat någon aktivitet där de känt sig duktiga. Då kan det vara oerhört värdefullt att de kan få chansen att känna sig bra i golf. Det finns nog inget bättre sätt än att få vara bättre än sin förälder i något, så att förlora i bangolf mot sitt barn kan faktiskt även vara en investering i barnens mentala hälsa, det kan ge barnet större självförtroende.

Att förbereda sig på ett annorlunda sätt

Om man vill göra golfupplevelsen ännu större och ännu mer speciell kan man börja redan kvällen innan. Förbered lite barnvänliga snittar tillsammans, kanske kan man även välja golftema på maten. Gör cupcakes i form av golfbollar, så enkelt att barnen kan göra det själva. Duka sedan fram plockmaten framför tv:n, tänd ljus och gör det lite speciellt. Sedan kopplar man upp Youtube på tv:n och börjar söka efter galna bangolf-rundor eller liknande. Det finns inga gränser för vad man kan söka på, blanda tokigheter med instruktionsvideos. Skratta tillsammans och låt barnen styra mycket av det ni väljer att titta på. På det sättet har man redan innan golfrundan börjat startat sin gemensamma golfupplevelse. Barnen kommer garanterat att uppskatta det. Att få skratta tillsammans med föräldrarna och se att även vuxna kan göra tokigheter och misstag, det kan vara värdefullt för barnen.

Alla barn är inte tävlingsinriktade. Däremot är de flesta ungdomssporter inriktade just mot tävlingsmomentet, oavsett om det är lagsport eller individuell sport. Om man har ett barn som vill utföra någon typ av sport kan bangolf vara ett jättebra val. Man kan tävla i bangolf, men det fungerar alldeles utmärkt att bara spela för att det är roligt också. Kanske är det just vad ditt barn behöver och kanske kan det även sporra ditt barn att våga prova andra aktiviteter. Att man som förälder kan vara med sitt barn när de spelar golf är även bra för de barn som är lite blyga eller försiktiga. Det fungerar både att vara aktiv med barnet och spela/träna tillsammans eller att man istället bara avvaktar i bakgrunden och ser hur det går, men ändå så pass nära att barnet känner att man är där och så att man kan komma med uppmuntringar.

En golfboll placerad nära hålet

Bangolf knyter ihop familjen

Bangolf, eller minigolf som det ofta kallas, är en sport som kan knyta ihop generationer i familjer. Alla kan spela bangolf, kan man bara röra sig så kan man spela. Därför är det en alldeles utmärkt aktivitet för mor- och farföräldrar att göra tillsammans med barnbarnen. Vill man att de ska få glänsa lite inför farfar eller mormor kan man se till att ha spela några gånger innan så att barnen får vara dem som ”lär” morfar att spela. På så sätt får de känna sig lite duktiga också. Bangolfanläggningar finns dessutom att hitta nästan överallt i varierande kvalité och storlek. Nästan alla stora campingar har en golfbana. En del har även olika teman på sina banor och äventyrsgolf är mycket populärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *