Betta på golf – vinn pengar även om du aldrig slagit en ”hole in one”

Betting

Oavsett om du är en glad nybörjare på golfbanan eller en erfaren golfare finns det många fördelar med att ägna sig åt golfbetting. Att betta på golf har blivit populärt bland både golfare och icke golfare. Vi på Bangolfsnack har provat på denna nya underhållning tillsammans med ett gäng erfarna och mindre erfarna golfare. I den här artikeln kan du läsa om hur det gick. Bangolfsnack samlade ett skönt gäng som fick testa att betta och umgås en stund i goda vänners lag. Vi hängde inne på Streamasport.se. På Streamasport.se kan du streama och kolla på sport och livematcher. Spelade gjorde vi på live-odds och odds för olika golfevenemang, exempelvis LPGA och PGA. Själva bettingen ägde rum på en separat spelsida som vi hittade via Streamasport.se.

Varför betta på golf?

Att streama och betta på golf skänker ett extra lager till upplevelsen. För vana golfare som gillar att titta på tour-tävlingar på TV eller till och med har nöjet att avnjuta en PGA-tävling på plats kan det vara roligt att satsa lite pengar under evenemangets gång. Många upplever att bettingen förhöjer hela upplevelsen. Även du som inte vet vad klassiskt golf-lingo som ”runner up” eller ”fairway” egentligen betyder ska kunna spela och vinna pengar. För att testa om det verkligen fungerade samlade vi en grupp trevliga golfare och icke-golfare när vi skulle prova på golf-betting. Vi började med att ta oss in på Streamasport.se och hittade enkelt fram till den PGA-tävling vi sedan innan hade bestämt oss för att följa. På Streamasport.se kan du enkelt se när nästa streamade evenemang går av stapeln.

Så upplevde vi bettingen

När tävlingen kom igång var det extra spännande eftersom alla hade placerat sina bets. De vana golfarna brukar vanligtvis brukar fokusera mycket på teknik och nästan gå in i sig själva när tävlingen kommer igång. Nu nämnde flera att de drogs med i spelglädjen och umgänget. De som inte hade golfat tidigare kände sig som en i gänget. ”Att betta på golf är verkligen ett skönt sätt att umgås”, sa en av nybörjarna. En golfrunda kan som bekant vara ganska lång så det blev en trevlig helkväll för deltagarna. Mycket hann talas om, en stor dos golftips delades ut och nya bekantskaper knöts mellan erfarna och oerfarna spelare. En av deltagarna var väldigt duktig på betting och odds men inte lika duktig på golf. Under kvällen fick hon både lära sig och lära ut.

Golfare med keps och klubba

Spelaren som var nybörjare inom riktig bangolf var desto mer erfaren vad det kommer till betting. Hon menade att de klassiska tipsen för dem som spelar på odds och live-odds även gäller när man bettar på golf. ”Att betta på golf är busenkelt om man kan vanlig betting”, sa hon. I den här rundan kunde deltagarna redan innan lägga sina insatser på den spelare som de trodde skulle vinna PGA-turneringen. Det kallas att spela på vanliga odds. Men som van spelare visste den här deltagaren att det finns fler saker man kan spela om än vem som kommer att ta hem tävlingen. Att live-betta på andra saker är ett exempel på det. Om golfaren Henrik Stenson befinner sig på green på hål nummer sju kan man exempelvis satsa på att Stensons utslag på åttonde hålet ligger på fairway. Det kallas live-betting och sker under tävlingens gång.

Betta på golf är ett sätt att umgås

Att ses ett gäng golfare och betta tillsammans, både på odds och live-odds, är ett trevligt sätt att spendera tid med sina vänner. Som en av deltagarna sa: ”Nu kommer man ju aldrig att vilja ses och bara titta på PGA igen”. Det bästa med bettingen är att det inte behöver kosta många kronor. Du bestämmer själv hur mycket du vill satsa. När du ses med golfkompisarna håller ni såklart ett öga på varandra om det skulle behövas. Ingen satsar mer än den måste. Även om man kan vinna stort upplevde våra deltagare att detta framför allt var ett skönt sätt att umgås. Även de som aldrig tidigare slagit en hole-in-one var väldigt nöjda med upplevelsen. Allt som allt ger vi på Bangolfsnack två entusiastiska tummar upp till att betta på golf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *