Fortsätter golfen att vara populär?

Det finns många åsikter om golf som idrott, men faktum är att den är väldigt populär i världen. Kommer den att fortsätta vara det?

Perfekt sällskapssport

Med flera hundra stora sporter, och tusentals olika idrotter, finns det en rejält konkurrens om både utövare och tittare. Totalt sett är fotbollen den populäraste sporten – och det på ett relativt överlägset sett. Vad det gäller golfen har man hundratals miljoner tittare på TV och liveevenemang per år. Men faktum är att det inte är där som sporten är som störst.

Det är bland vanliga amatörutövare som golfen har lyckats att göra sig ett stort namn. Även om golf som sport drar in stora pengar så är det ett utmärkt sätt för vänner att spela på tillsammans. Ens fysiska förmågor är inte enormt viktiga. Det är klart, ju starkare eller mer atletisk man är, ju större fördelar kommer man att ha. Men i praktiken kan vem som helst delta.

Golfen är också fördelaktig på det sätt då det har ett bra poängsystem. Spelare kan gå en runda för första gången och möta en proffsspelare men ändå göra det på ett tävlingsinriktat sätt, och det är tack vare handikappsystemet. Ju högre handikapp man, desto lägre rankad är man. Det baseras på hur många slag över par man gör. Men genom att använda det här systemet kan man spela mot vem som helst, även dem med lägre handikapp. Det systemet gör är att det lägger på fler slag per runda till par om man har 15 i handikapp jämfört med någon som bara har 2.

Golfen som sport

Men samtidigt fortsätter golfen att växa enormt i världen. Även om det på sina håll fortsätter att klassas som en sport för folk med skapligt goda ekonomiska förutsättningar. I praktiken går det att spela golf enkelt, men det är bättre på bra banor, vilket långt ifrån alla har tillgång.

I och med att det tillkommer fler profiler inom sporten blir den också större. Det här i kombination med att golfarna behöver vara mer atletiska, vilket utvecklare sporter. Samtidigt är den också populärt av just den anledning att fysiken och åldern inte spelar onödigt stor roll. Inom vissa sporter är det nästan omöjligt att fortsätta efter att man fyllt 35-40 år, men inte inom golfen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *