Golfen från dåtid till nutid

Golfen har utvecklats väldigt mycket under de senaste decennierna. Något som har förändrat sporten rejält.

Golfens historia

Många vet nog om att golfen uppfanns under början, eller kanske snarare mitten, av 1800-talet. Det gjordes på de brittiska öarna och det är fortfarande där – i synnerhet England och Skottland – som golfen är som allra mest populär i världen.

När den här sporten först började utövas gjorde det på ett relativt sätt. Även om man hade skapliga bollar och klubbor för sin tid var det inte särskilt enkelt att slå långt eller precist. Just precisionen är ytterst viktigt för golf, och på det sättet har den utvecklats mycket.

Golfen har helt enkelt gått från att vara en sällskapssport med stort nöje, till att bli en sport där man på allvar kan konkurrera. Utrustningen har framför allt gjort det möjligt, då man i modern tid kan slå över 300 yards på ett utslag med en driver, något som inte var tänkbart över huvud taget förr i tiden.

Dessutom finns det många gamla hederliga tävlingar. Bland annat är PGA Touren en av de största, men det finns även många gamla och ärofyllda golfturneringar. British Open är troligtvis det bästa exemplet på just det. Den här turneringen har funnits i nästan i 150 år på herrsidan, och sedan 1970-talet på damsidan. Det gör att den tillhör en av de äldsta turneringarna för någon form av sport, i hela världen. Bland annat tillsammans med OS, som anses vara den allra äldsta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *