Golfens historia och framtid i Sverige

Även om inte alla tror på det, finns det faktiskt många goda förutsättningar för att golfen ska växa till sig ännu större i Sverige.

Golfen i Sverige

Precis som i vilket land som helst finns det mängder av sporter som är större än golfen i Sverige. Men det behöver inte betyda att den är liten för det. Sverige har nämligen skakat fram ett antal stora golfprofiler genom tiderna, och sporten har både en solid historia och ljus framtid att vänta sig.

Dels beror det på att golfen har den stabila historia som den faktiskt har i landet. Med namn som Jesper Parnevik och Annika Sörenstam som dåtidens golfare – och bland annat Henrik Stensson i nutiden – så talar mycket för att golfen ska fortsätta att växa som sport.

Som idrott talar även mycket för att den ska växa sig rejält stark. Det finns många fina golfbanor runt om i Sverige, så som Bjerttorp i Skaraborg, och många andra exempel utöver det. I takt med att golfbanorna fortsätter att vara av bra kvalitet, och intresset verkar bibehållas, tyder det på att golfen med största sannolikhet kommer att klara sig bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *