Kända golfare från Sverige

Alla vet om de stora svenska idrottarna genom tiderna i sporter som fotboll och ishockey. Men hur många kända golfare från Sverige vet man?

Oväntat starka prestationer

Zlatan Ibrahimovic, Björn Borg, Charlotte Kalla och Peter Forsberg. Det är samtliga enormt stora svenska idrottare som gjort sig ett namn både i hemlandet och internationellt. Bland annat eftersom de lyckats bli stora inom sporter som har ett gott anseende i världen.

Men hur är det med golf. Från Sverige finns bland annat Annika Sörenstam och Jesper Parnevik. Båda de här idrottarna anses vara några av de klart största i svensk historia, inte minst Annika Sörenstam.

Hon skördade enorma framgångar under 1990-talet och början av 00-talet med till exempel åtta majors i bagaget. Tillsammans med flera andra stora titlar gjorde hon sig ett namn i USA, och har bland annat fått flera utmärkelser även på andra sidan Atlanten.

Jesper Parnevik, minst lika kända som sin pappa, men av andra anledningar, presterade också väldigt bra under sin aktiva karriär. Även om han inte nådde lika många stora titlar som Sörenstam lyckades han åtminstone stå för tillräckligt med prestationer för att ses som en profil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *