Koppla av från golfen

Att spela golf är väldigt kul och givande men det behövs även vila från golfandet. När du har spenderat flera timmar på golfbanan är det skönt att koppla av med någon lugn aktivitet som du inte behöver använda huvudet för att göra. Att plantera, odla och sköta om trädgården är en helt perfekt sysselsättning om du vill vara lite aktiv men ändå ta det lugnt. Om du är intresserad av att testa på att odla ska du surfa in på flo-rea.com och beställa fröer som du kan plantera. På flo-rea.com finns ett stort frösortiment och du kan hitta sådant som du kan odla för att äta men även blommor. Om du är helt ny på odling är det enklast att börja med sorter som är lättodlade. Det är även en bra idé att börja med några få sorter. Om du sedan gillar att odla kan du utöka din odling allteftersom.

Återhämtning och vila behövs från all form av träning

Att göra något avstressande efter golfrundan gör att du återhämtar dig från golfen och laddar om batterierna för nästa omgång. Även om golf inte är fysiskt påfrestande som andra sporter behöver du ibland koppla av från sporten för att kunna motivera dig att fortsätta. Du kan även koppla av från golfen med annan träning. Men du behöver då tänka på att sådan träning behöver du också återhämta dig från. Det är fördelaktigt att både vila passivt och aktivt. När du vilar passivt vilar du även mentalt och inte bara fysiskt.

En stark bål är fördelaktigt som golfspelare

För att nå din maximala kapacitet på golfbanan kommer det inte räcka med att spendera tid på golfbanan. Du kommer att utvecklas snabbare om du kompletterar golfen med annan träning. När du spelar golf kan det vara en god idé att styrketräna för att ha en stark kropp. När du är stark minskar du risken för de klassiska golfskadorna. När du ska träna styrketräning är det en bra idé att träna de stora muskelgrupperna och fokusera på att träna igenom kroppen en gång i veckan. Det är även bra att fokusera lite extra på bålmuskulaturen. Med en stark bål kan du göra stora förbättringar när det kommer till bland annat svingen. Det är även en fördel att lägga något träningspass på att träna upp konditionen också. Ett bra flås kan du ha stor nytta av både i golfen men även i övriga livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *